Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Небезпечний рух ПВК Редан. Що потрібно знати дітям та батькам?

Дата: 16.03.2023 15:42
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

У суспільстві зростає занепокоєння поширенням агресивної субкультури «Редан» серед підлітків. Спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі спільно із поліцейськими, психологами, педагогами миттєво реагують на небезпечні явища в освітньому середовищі та вживають заходи, які мають запобігти поширенню цього явища.

8 березня, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі Нерубайської сільської ради Ліщенко Роман спільно з інспекторами ювенальної превенції Лук’янчук Валентиною та Шульгой Катериною, заступником директора по виховній роботі Коваленко Світланою, провели захід для учнів 9-го класу Нерубайського академічного ліцею №1, метою якого було ознайомити дітей з заходами запобігання протиправним діям підлітків та формування толерантних стосунків в їх середовищі.

Зокрема, акцентували увагу на переконанні правоохоронних органів, що дії «ПВК Редан» є спробою росіян використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Вихователь безпеки та психолог вважають доцільним та необхідним ознайомлювати учасників освітнього процесу із існуючими молодіжними субкультурами, їхніми основними рисами, позитивним і негативним спрямуванням.

Рекомендуємо педагогам, класним керівникам, психологічним службам закладів освіти, проводити заняття для учнів, батьків з елементами тренінгу, бесіди щодо культури взаємостосунків школярів, методів ненасильницького спілкування.

Варто налагодити взаємодію з батьками та рекомендувати їм звертати увагу на контент, який споживає дитина, пройти базовий курс з кібербезпеки, слідкувати, чи не відбувається у дитини різких перепадів настрою.

Війна триває. Ми обовязково переможемо об’єднавши зусилля у боротьбі з внутрішньою дестабілізацією, тому пропонуємо ознайомитись з порадами батькам, у зв’язку із появою молодіжного руху, що провокує небезпечні ситуації для життя молоді та підлітків.

ПВК Редан – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

Що ж робити батькам у цій ситуації:

✔️Спокійно, відкрито і прямо спілкуйтеся з дитиною. Надайте їй можливість говорити, коли вона буде до цього готова. Не підганяйте її;

✔️Якщо дитина розповідає куди вона ходить та як проводить свій час. Проявіть якомога повнішу обізнаність в обговорюваній темі; виявляйте терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка;

✔️Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах;

✔️Щотижня аналізуйте вміст сторінок дитини, уважно читайте її публікації, вивчайте групи, до яких вона приєдналася;

✔️ «Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;

✔️Покажіть дитині, що вона вам небайдужа, що ви піклуєтеся про неї та запропонуйте спільно провести час;

✔️Зосередьтеся на тому, щоб показати дитині її переваги, знайдіть у неї сильні сторони, допоможіть їй побачити себе унікальною особистістю;

✔️Після встановлення контакту та виявлення підлітком довіри до вас, слід пояснити згубність і безперспективність деструктивної поведінки, підкріплюючи це фактами, які добре відомі підліткові; допомогти підлітку зрозуміти ступінь ризику від деструктивної поведінки і невідворотної відповідальності за скоєне (зокрема у випадку вчинення булінгу або іншого правопорушення).

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в мережі Інтернет не контролюється.

Закликаємо батьків спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їх оточення, поведінку, способи проведення дозвілля.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень