Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

оголошення

Дата: 29.03.2021 09:56
Кількість переглядів: 347

Шановний жителю Нерубайської громади!

 

Згідно Законів України Про благоустрій населених пунктів, Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення,Про охорону навколишнього природного середовища,Правил пожежної безпеки в Україні, Правил благоустрою території населених пунктів Нерубайської сільської ради та інших законів та нормативних актів України, які регулюють правовідносини у сфері благоустрою населених пунктів категорично забороняється спалювати побутове сміття та листя.

 

Невиконання вказаних правил і положень тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (Стаття 152. Кодексу України про адміністратив-ні порушення).

Виконавчий комітет Нерубайської сільської ради


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Пам’ятка відповідно до правил благоустрою території населених пунктів Нерубайської сільської ради кожний домовласник зобов’язаний:

  1. Не допускати проживання в особистому домоволодінні громадян без реєстрації.

  2. Не залишати без догляду включені в електромережу прилади, розпалені печі, газові плити і т.і.

  3. Проводити очищення, не менше одного разу на рік, димоходів від сажі.

  4. Утримувати собаку у дворі на прив’язі або у вольєрі.

  5. Проводити будівництво, перебудову або прибудову до будинку, будівництво сараїв, гаражів і т.п. тільки після оформлення документів у виконавчому комітеті та отримання дозволу відділу архітектури та містобудування Біляївської районної державної адміністрації чи (та) інших відповідальних структур.

  6. Розміщення туалетів проводити на відстані не менше 20 метрів від житлового будинку (свого та сусіднього) і не менше 2 метрів від сусідської межі.

  7. Мати у дворі ящик для сміття і зливну яму. Складувати побутові відходи, опале листя, органічні рештки тощо в індивідуальних господарствах на території присадибної ділянки у компостних ямах або купах для подальшого використання їх як органічного добрива.

  8. Обгородити подвір’я з боку вулиці парканом та утримувати його в належному стані. Прибирати територію по периметру домоволодіння, земельні ділянки, прибудинкову територію і суміжний з ними тротуар, пішохідну доріжку та відповідну частину дорожнього полотна.

  9. Проводити благоустрій свого двору та території, яка прилягає з боку вулиці до середини дороги не менше двох разів на рік (весною, восени).

  10. При розміщенні плодових дерев і ягідних кущів, які тільки висаджуються, дотримуватись відстані від межі до яблуні, груші, горіха – 5 м, вишні, сливи, абрикоси – 2,5 метри, ягідних кущів – 0,5 – 0,75 м.

  11. Знищувати бур’яни у дворі, присадибній ділянці та закріпленій території в тому числі і біля виділених земельних ділянок на протязі всього вегетаційного періоду.

  12. Очищати в зимовий період пішохідні доріжки від снігу.

  13. Вивозити сміття в спеціально відведені для цього місця. Укласти угоди на вивезення сміття із суб’єктами підприємницької діяльності, які мають відповідні ліцензії.

  14. Кожний власник зобов’язаний мати правові документи, що підтверджують право власності на домоволодіння та земельну ділянку; мати номерний знак на домоволодінні у відповідності з нумерацією будинків.

  15. Забезпечувати використання землі у відповідності до цільового призначення та умов її надання.

  16. Зберігати межові знаки земельної ділянки.

  17. Додержуватись правил добросусідства.

  18. Колодязі, свердловини в індивідуальних садибах повинні бути віддалені від джерел забруднення на відстань не менше 20 метрів.

Нерубайський сільський голова О.Г. Мишаглі

 

Пам’ятка

відповідно до правил благоустрою території населених пунктів Нерубайської сільської ради

Категорично забороняється:


 

  1. Складати на вулиці пісок, глину, щебінь, цеглу, камінь, будівельний ліс, сіно, солому, дрова, гілля, щепу та ін. матеріали.

  2. Будівництво сараїв, гаражів по «червоній лінії» .

  3. Будівництво погребів та інших споруд за межами своєї садиби (по вулиці).

  4. Якщо паркан, розділяючий садиби, належить сусіду, то господарю забороняється складувати різні матеріали ближче 0,5 метра від паркану та навішувати різні предмети на нього.

  5. При оранці городу забороняється виїзд трактора на дорогу з твердим покриттям та категорично забороняється розорювання території землі, яка знаходиться за «червоною лінією».

  6. Висипати на вулицю, в ліс, яри, лісосмуги та інші неустановлені місця сміття, побутові відходи, а також гній, попіл, виливати помиї і т.і.

  7. Проводити земельні роботи за межами садиби без погодження із сільською радою.

  8. Випускати на вулицю, площу, домашню птицю (курей, качок, гусей, індиків і т.д.); випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях;

  9. Спалювати побутове сміття, листя.

  10. Порушувати права власників інших земельних ділянок і землекористувачів.

  11. Самовільно пригороджувати вулиці та території спільного користування.

  12. Знищувати межові знаки земельних ділянок.

  13. Складати сіно, солому, дрова та інші горючі матеріали ближче 15 метрів від будинку і інших споруд.

  14.  

Необхідно пам’ятати: невиконання вказаних правил і положень тягне за собою адміністративну відповідальність (накладання штрафів) згідно із ст.152 Кодексу України про адміністративні порушення.


 

Нерубайський сільський голова О.Г. Мишаглі


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень