Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проекти рішень сесії 25.05.2021 р 3

Дата: 22.05.2021 18:25
Кількість переглядів: 254

 

 

УКРАЇНА

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

Про звернення депутатів Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів з метою недопущення ускладнення отримання субсидій громадянами України та збільшення програми фінансування субсидій в Україні

 

 

Відповідно до Конституції України, статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області VIІI скликання, Нерубайська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Схвалити текст звернення депутатів Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області VIІI скликання до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів з метою недопущення ускладнення отримання субсидій громадянами України та збільшення програми фінансування субсидій в Україні.

2. Надіслати звернення до Кабінету Міністрів України.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань прав людини, законності, депутатської етики та регламенту (голова комісії Грубнік В.І ).

 

Сільський голова О.Г.МИШАГЛІ

25 травня 2021 року

- VІІІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Проект рішення підготовлено та внесено депутатською фракцією Політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» в Нерубайській сільській раді

 

Додаток

до рішення Нерубайської сільської ради

від 25 травня 2021 року

____-VIII

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області VIІI скликання до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів з метою недопущення ускладнення отримання субсидій громадянами України та збільшення програми фінансування субсидій в Україні

 

В Україні близько 3 мільйонів громадян отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. З травня місяця змінюється порядок отримання субсидій, який може призвести до того, що деякі громадяни можуть залишитися без допомоги від держави в умовах пандемії та спаду економіки.

Прийнята Постанова Кабінету Міністрів України № 420 від 14 квітня 2021 року Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України (Положення про порядок призначення житлових субсидій) ускладнює процедуру отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. За новою процедурою кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна знову здати заяву і декларацію про доходи та видатки. Тобто близько 3 мільйонів родин зобов’язані знову прийти на поклін до чиновників, зібрати купу документів, довідок та виписок для того, щоб отримати допомогу від держави. При тому, що в Україні продовжуються карантині обмеження та триває пандемія коронавірусу. Влада просить та закликає людей до обмеження контактів, дотримання норм самоізоляції людей старшого віку, а такі постанови заганяють цих людей у черги, скупчення, нервову атмосферу переоформлення субсидій в управліннях соціального захисту та місцевих органах влади, створюючи загрозу їх здоров'ю та життю.

У 2015 році була запроваджена система субсидій, де максимально було спрощено процедуру отримання громадянами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Громадяни подавали лише заявку, в якій надавали інформацію про домогосподарство, склад родини та доходи, а орган призначення субсидій самостійно збирав та перевіряв інформацію через наявні бази. Переоформлення субсидій відбувалося в автоматичному режимі, без необхідності повторно збирати довідки, стояти в чергах, подавати нові заяви.

Ще однією проблемою є рішення Уряду ліквідувати комісії місцевих органів влади щодо призначення субсидій. Ці комісії розглядали різні життєві ситуації претендентів на субсидії, винятки з правил та особливості кожної родини.

Станом на сьогодні – близько 40% субсидій було призначено саме цими комісіями. Ліквідація комісій призведе до втрати права на отримання допомоги від держави значної кількості українців.

Враховуючи викладене, ми, депутати Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області, стурбовані ситуацією та просимо вжити наступні заходи:

  • Скасувати постанову щодо нововведень в оформленні та призначенні субсидій;

  • Переоформити всім субсидіантам на новий термін належні їм субсидії в автоматичному режимі;

  • Відмовитися від подачі декларацій субсидіантами, натомість здійснювати призначення субсидій, використовуючи бази даних органів державної влади, Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби;

  • Повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні періоди 2016-18 років;

  • Внести на розгляд ВРУ проект Змін до Закону про держбюджет на 2021 з метою додаткового фінансування програми субсидій в Україні.

Сподіваємося за підтримку та розуміння!

 

Пояснювальна записка

до проекту рішення Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області

 

«Про звернення депутатів Нерубайської сільської ради Одеської району Одеської області до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів з метою недопущення ускладнення отримання субсидій громадянами України та збільшення програми фінансування субсидій в Україні»

 

14 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка вносить зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій. Таким чином, процедура отримання субсидій ускладняються для близько 3 мільйонів громадян України. За новою процедурою кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна знову здати заяву і декларацію про доходи і видатки.

У період пандемії родини мають знову зібрати необхідні довідки та документи, відвідати органи місцевого самоврядування та соціального захисту, що збільшить кількість контактів для цих людей в умовах, коли весь світ, Президент України та сам Уряд, закликає людей обмежити рівень контактів, а людей старшого віку дотримуватися норм самоізоляції. Така кількість комунікації може спричинити нову хвилю захворюваності на коронавірус та стати небезпечною для життя та здоров’я багатьох українців старшого віку.

Окрім того, ліквідація комісій місцевих органів влади щодо призначення субсидій залишить наодинці з бідою багатьох громадян України, зокрема мешканців Одеської області, які опинилися у скрутному становищі через економічну ситуацію в країні, пандемію коронавірусу та не зможуть отримати підтримку та допомогу від держави у вигляді субсидії на житлово-комунальні послуги через нові правила та обмеження. Близько 40% громадян України отримували субсидії на таких комісіях – це понад мільйон родин українців, які залишаться без допомоги держави.

З метою захисту прав та інтересів жителів Одеської області та громадян України, депутати Нерубайської сільської ради Одеського району Одеської області звертаються до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів з метою недопущення ускладнення отримання субсидій громадянами України та збільшення програми фінансування субсидій в Україні.

 

 

 

 

 

УКРАЇНА

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

 

Про виконання Постанови П'ятого апеляційного адміністративного суду від 18.03.2021 року щодо зобов'язання Нерубайську сільську раду надати Куйдан Олені Олексіївні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку орієнтовним розміром 0.10 га на території Нерубайської сільської ради Біляївського району

 

Відповідно ст.19, п. 9 ч. 2 ст. 129 Конституції України, п.2 ст.26, п., 1,2 ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки та пропозиції постійної комісії сільської ради з питань земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів (голова комісії Підопригора Є.М.) про виконання Постанови П’ятого апеляційного адміністративного суду від 18.03.2021 року по адміністративній справі №420/3206/20 за позовом Куйдан Олени Олексіївни до Нерубайської сільської ради Біляївського району Одеської області про визнання протиправної бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії, яким зобов’язано Нерубайську сільську раду Біляївського району Одеської області надати Куйдан Олені Олексіївні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку орієнтовним розміром 0,10 га на території Нерубайської сільської ради Біляївського району Одеської області, заслухавши клопотання головного спеціаліста юридичного відділу Нерубайської сільської ради Бігунової В.І. про виконання Постанови П'ятого апеляційного адміністративного суду від 18.03.2021 року щодо зобов'язання Нерубайську сільську раду надати Куйдан Олені Олексіївні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку орієнтовним розміром 0.10 га на території Нерубайської сільської ради Біляївського району Нерубайська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

1.Надати Куйдан Олені Олексіївні дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку орієнтовним розміром 0,10 га на території Нерубайської сільської ради Біляївського району Одеської області

2.Копію рішення направити: - до Біляївського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса); та гр. Куйдан О.О.;

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів (голова комісії Підопригора Є.М.) та з питань прав людини, законності, депутатської етики та регламенту (голова комісії Грубнік В. І.)

Нерубайський сільський голова О.Г.Мишаглі

25 травня 2021 року

-VIІІ

 

 

УКРАЇНА

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

Про виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08.04.2021 року щодо зобов'язання повторного розгляду Нерубайською сільською радою заяви від 13.08.2019 року гр. Богатирьова Андрія Сергійовича про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, (присадибна ділянка)

Відповідно ст.19, п. 9 ч. 2 ст. 129 Конституції України, п.2, п.34 ст.26, п., 1,2 ст. 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.12, 40, 86, 118, 151 п. 12 розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України, на виконання Одеського окружного адміністративного суду від 08.04.2021 року по адміністративній справі №420/1545/21 за позовом Богатирьова Андрія Сергійовича до Нерубайської сільської ради Біляївського району Одеської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобовязати прийняти рішення, яким зобов’язано Нерубайську сільську раду Біляївського району Одеської області розглянути заяву гр. Богатирьова Андрія Сергійовича про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) від 13.08.2019 року. заслухавши висновки та пропозиції постійної комісії сільської ради з питань земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів, розглянувши клопотання головного спеціаліста юридичного відділу Нерубайської сільської ради Бігунової В.І. про виконання рішення Одеського окружного адміністративного суду від 08.04.2021 року щодо зобов'язання повторного розгляду Нерубайською сільською радою заяви від 13.08.2019 року гр. Богатирьова Андрія Сергійовича про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, (присадибна ділянка) , Нерубайська сільська рада,

ВИРІШИЛА:

1.Розглянути заяву гр. Богатирьова Андрія Сергійовича про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки) від 13.08.2019 року;

2.Відмовити гр. Богатирьову Андрію Сергійовичу у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки);

Копію рішення направити: до Одеського окружного адміністративного суду та Богатирьову А.С.;

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії сільської ради з питань земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів (голова комісії Підопригора Є.М.) та з питань прав людини, законності, депутатської етики та регламенту (голова комісії Грубнік В. І.)

Нерубайський сільський голова О.Г.Мишаглі

25 травня 2021 року

-VIІІ


 

 

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОН ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ

 

РІШЕННЯ

 

Про внесення змін до штатного розпису

дошкільного навчального закладу «Ромашка»

 

 

Враховуючи клопотання начальника відділу освіти Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради, щодо внесення змін до штатного розпису дошкільного навчального закладу «Ромашка», керуючись ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 39 Закону України «Про дошкільну освіту», п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 року № 1122 «Питання штатного розпису дошкільних навчальних закладів» та відповідно до наказу МОН України від 04.11.2010 року № 1455 «Про затвердження типових штатних нормативів дошкільних навчальних закладів», наказу Міністерства освіти і науки України від 06.02.2015 року № 104/52, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 26 лютого 2015 року за № 224/26669 «Про затвердження Порядку комплектування інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах», Нерубайська сільська рада 

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до штатного розпису дошкільного навчального закладу «Ромашка» з 01.06.2021 року (Додаток 1).

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на завідувача дошкільного навчального закладу «Ромашка» Снежинську О.В.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань .

Нерубайський сільський голова О.Г.Мишаглі

25 травня 2021 року

-VIІІ

 

УКРАЇ НА

НЕРУБАЙСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ

Про передачу матеріальних цінностей з балансу сільської ради на баланс КП “Благоустрій”

 

Відповідно до с.25, ст. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, заслухавши інформацію начальника адміністративно-господарського відділу апарату Нерубайської сільської ради Савченко Н.М., Нерубайська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Передати матеріальні цінності з балансу сільської ради на баланс КП “Благоустрій”,а саме:

    -сміттєві баки у кількості 37 штукз агальною вартістю 190 826.00 грн. (сто дев'яносто тисяч вісімсот двадцять шість гривень 00 коп.)

2.Передачу матеріальних цінностей оформити актом прийома- передачі.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань планування бюджету, фінансів, майна, житлово-комунального господарства та управління комунальною власністю

 

Нерубайський сільський голова О.Г.МИШАГЛІ

25 травня 2021 року

-VІІІ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень