Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Держава гарантує грошову компенсацію за прихисток внутрішньо переміщених осіб

Дата: 11.04.2022 18:04
Кількість переглядів: 1344

Фото без опису

Якщо ви, як власник приватного житлового фонду, розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб або бажаєте це зробити, маєте право отримати грошову компенсацію від держави.

 

Механізм компенсації наступний:

  1. Власники самостійно або виконкоми міських, сільських, селищних рад вносять інформацію про доступні місця розміщення до вебресурсу «Прихисток», таким чином формується реєстр таких місць в адміністративно-територіальній одиниці;
  2. Власник житла не пізніше наступного дня подає до відповідної ради заяву та інформацію про розміщення ВПО (по кожній особі). Також, у п’ятиденний термін після закінчення звітного місяця подає до органу місцевого самоврядування заяву на компенсацію.

В свою чергу орган місцевого самоврядування подає заяву обласній військовій адміністрації, а обласна адміністрація узагальнену інформацію та пропозиції на фінансування надає Мінрегіону.

Розрахунок компенсації наступний: сума за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 грн. (в середньому в місяць 450 грн. за одну розміщену особу).

Компенсація надається лише тим людям, у яких відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги. Крім цього, громадяни, які перемістилися з небезпечних областей, мають стати на облік та отримати довідку внутрішньо переміщеної особи. Механізм та перелік документів за посиланням.

Телефон для довідок: (048) 789 51 12.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень