Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Офіс Генерального прокурора запустив ініціативу збору доказів воєнних злочинів окупантів РФ в Україні

Дата: 04.05.2022 21:44
Кількість переглядів: 1089

Фото без опису

З 24 лютого 2022 року, в Україні відбувається беззаперечний міжнародний злочин – військова агресія Російської Федерації проти України, у зв’язку з чим на території України запроваджено воєнний стан. Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації до України, на превеликий жаль, страждає мирне населення, якому завдаються як фізичні, психологічні ушкодження так і матеріальні втрати. Абсолютно кожен громадянин може стати свідком або жертвою воєнних злочинів, а тому для подальшого притягнення винних до відповідальності кожен злочин потрібно належним чином зафіксувати.

Офіс Генерального прокурора запустив ініціативу збору доказів воєнних злочинів окупантів РФ в Україні, створивши єдиний ресурс для акумулювання та документування воєнних злочинів – warcrimes.gov.ua.

Будь-які задокументовані докази є вкрай важливими та зможуть бути використані для кримінального переслідування причетних до злочинів відповідно до українського законодавства, у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі, а також потенційних спеціальних міжнародних трибуналів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень