Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ В НЕРУБАЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ У 2022 РОЦІ

Дата: 31.05.2022 16:33
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

Вирішення питань соціально-правового захисту дітей, профілактики негативних проявів у дитячому середовищі визначено пріоритетним напрямом у роботі Служби у справах дітей Нерубайської сільської ради.

Станом на 01.06.2022 року на обліку Служби у справах дітей перебуває 32 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, (18 дітей-сиріт та 14 дітей, позбавлених батьківського піклування). Із загальної кількості таких дітей: 26 дітей виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників), 1 дитина - в прийомній сім’ї, 2 дітей - в дитячих будинках сімейного типу, 2 дітей - в навчальних закладах, 1 дитина - в дитячому будинку-інтернаті.

Службою у справах дітей проводиться робота щодо влаштування  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ї опікунів та піклувальників.

На території громади функціонує 1 прийомна сім’я, в якій виховується 1 дитина-сирота.

Протягом 2022 року: усиновлено 1 дитину, позбавлену батьківського піклування, влаштовано під опіку 1 дитину-сироту. 91% дітей, які мають статус, охоплено сімейними формами виховання.

Робота працівників служби спрямована на збереження для дитини її біологічної родини, зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, сприяння створенню умов для виховання відповідального батьківства. Саме тому одним із основним напрямком роботи Служби у справах дітей є вчасне виявлення таких дітей та проведення з ними відповідної профілактично-виховної роботи.

На обліку служби у справах дітей перебуває 5 дітей, які проживають у  сім’ях, батьки яких, ухиляються від виконання батьківських обов’язків. З метою запобіганню правопорушень в таких сім'ях, проводиться профілактична робота.

Протягом першого півріччя проводились профілактичні рейди, здійснюється контроль за утриманням та забезпеченням інтересів дітей, що знаходяться під опікою та піклуванням. Проведено обстеження умов проживання дітей, про що складено відповідні акти.

Проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини на яких розглядаються питання соціально-правового захисту дітей.

Спеціалісти Служби щодня забезпечують реалізації державної соціальної політики на території нашої громади у сфері соціального захисту дітей.

Службою у справах дітей вживалися заходи щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сформовано реєстр житла і майна, яке належить статусним дітям: 6 дітей володіють житлом на праві власності, 8 дітей на праві користування, 19 дітей не мають житла.

Спеціалісти служби здійснюють постійний контроль за дотриманням житлових та майнових прав дітей, так на квартирному обліку перебуває 3 дітей із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

 

Основні завдання та заходи на 2022 рік:

 

- сприяння  розвитку фізичної культури та спорту в громаді, залучення дітей та молоді до занять спортом;

- популяризація здорового способу життя серед різних верств населення села;

- проведення інформаційних кампаній щодо популяризації сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з метою поповнення банку даних кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі, опікуни, піклувальники;

- виявлення  дітей, що залишились без батьківського піклування та 100% влаштування до сімейних форм виховання;

- запобігання правопорушень в дитячому середовищі.

 

Очікувані результати у 2022 році:

  • влаштування 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї, на усиновлення, під опіку або піклування, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї;
  • зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • зменшення правопорушень та кримінальних злочинів серед неповнолітніх.

 

 

Служба у справах дітей Нерубайської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень