Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Програма «Молодіжний працівник»

Дата: 24.06.2022 13:38
Кількість переглядів: 148

Реалізація Програми «Молодіжний працівник» розпочалася у 2014 році за підтримки Програми розвитку ООН України та у співпраці з Міністерством молоді та спорту України й Державним інститутом сімейної та молодіжної політики. Впровадження Програми «Молодіжний працівник» в Україні – це унікальна можливість підвищити професійний рівень представників державних службовців та громадських об’єднань, які працюють з молоддю, що сприятиме збільшенню кількості молоді, яка бере участь у формуванні молодіжної політики, та посилить на загальнодержавному рівні взаємодію державних та молодіжних громадських інституцій щодо соціального становлення молоді.

Фото без опису
Презентація програми “Молодіжний працівник 2020

Презентація програми “Молодіжний працівник 2020”

Унікальність програми «Молодіжний Працівник»:

Програма є національною. Вперше за роки Незалежності започатковано навчальну програму національного масштабу для фахівців, що працюють з молоддю, яка базується на принципах міжсекторального та міжгалузевого партнерства. Вперше фахівців, які працюють з молоддю, виділяють в окрему професійну групу. Молодіжна робота виокремлюється як окремий професійний напрям, що потребує спеціально підготовлених фахівців.

Міжсекторний та міжгалузевий підхід. Близько 30% випускників Програми – це представники професій прямо не пов’язаних з молодіжним сектором (представники бібліотечної галузі, журналісти, представники приватного сектору, вчителі тощо). Це говорить про наявність значного потенційного ресурсу для посилення молодіжної роботи. Таким чином, Програма посилює структуру молодіжної політики за рахунок представників інших галузей і секторів.

Доступність. Програма базується на принципах неформальної освіти, що робить її доступною для широкого кола представників суміжних галузей. Щоб пройти навчання за Програмою, не потрібно мати спеціальну освіту, рекомендаційні листи від керівництва, бути представником певних організацій тощо. Єдина умова до участі: досвід та бажання працювати з молоддю. Крім того участь у Програмі є безкоштовною, як для учасника, так і для організації, яку він представляє.

Цільова аудиторія програми:

  • Лідери та активісти громадських та благодійних організацій, які працюють з молоддю;
  • Державні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівні;
  • Працівники інших організацій, залучених до роботи з молоддю незалежно від форми власності.

Програма «Молодіжний працівник» передбачає 3 види тренінгів:

Level 1

Перший рівень

Базовий

Level 2

Другий рівень

Спеціалізований

Level 3

Третій рівень

Тренінг для тренерів

Мета програми:

Підвищення кваліфікації фахівців молодіжної сфери в умовах децентралізації задля підвищення ефективності розробки та реалізації обґрунтованої молодіжної політики на локальному та регіональному рівнях.

Основні завдання програми:

  • Підвищення теоретичних знань та практичних навичок молодіжних лідерів та фахівців молодіжної галузі щодо окремих складових формування та реалізації обґрунтованої молодіжної політики шляхом проведення навчальних тренінгів.
  • Формування бази даних фахівців молодіжної сфери та кращих практик реалізації молодіжної політики на локальному і регіональному рівнях.
  • Надання консультацій з питань формування місцевої молодіжної політики: визначення тем тренінгів; побудова програм базових досліджень та досліджень з моніторингу та оцінки місцевої обґрунтованої молодіжної політики; вибір критеріїв ефективності; побудова окремих проектів та програм тощо.

Партнери проекту

Програма реалізується за фінансової та організаційної підтримки Міністерства молоді та спорту України, ПРООН  та Державного інституту сімейної та молодіжної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень