Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працюють бібліотеки Нерубайської громади в реаліях війни

Дата: 30.09.2022 14:41
Кількість переглядів: 441

До Всеукраїнського дня бібліотек.

У Нерубайській територіальній громаді працюють дві сільські бібліотеки, які з початку повномасштабного вторгнення росії країни-терориста не припиняли свою діяльність ні на мить. Про те, які послуги надавали в перші дні війни бібліотеки громади та як сьогодні працюють читайте у матеріалі.

Оговтавшись від шоку, отриманого 24 лютого завідуючі бібліотеками громади Камінська Лариса Борисівна і Рожнатова Олеся Василівна з першого дня включилися в активний спротив на  інформаційному фронті. Публікуючи на сторінках бібліотек важливу в умовах воєнного стану інформацію, намагалися доносити світові правду про ті жахіття, які чинять російські агресори на українській землі, в українських містах. Гуртувалися та обговорювали заходи, які доможуть мешканцям стабілізуватися в непростий для українців час.

Так у перші дні березня працівники Холоднобалківської сільської бібліотеки спільно з кваліфікованим психологом організували олайн-простір для дітей та дорослих "Територія підтримки: групові онлайн-зустрічі з психологом", під час яких учасники вчилися розпізнавати свої емоції та висловлювати їх через творчість.

 

Головним напрямком роботи бібліотек є процес формування цінніного ставлення до культури українського народу, її символів, традицій у мешканців громади. Бібліотекарі постійно проводять заходи, які допомагають покращити знання з історії України, виховуючи почуття гідності та вдячності до наших захисників і захисниць. Діти малюють патріотичні листівки, пишуть листи вдячності, які бібліотекарі через волонтерів передають воїнам на фронт.

 

 

Переселенці, а особливо батьки з дітьми, які опинилися в Нерубайській громаді, побачили в бібліотеках оазис спокою та відпочинку. Відвідуючи бібліотеки вони користуються інтернетом, читають, спілкуються або малюють. 

Також у бібліотеках проходять майстер-класи з вишивки, декорування, малювання, які проводять  місцеві майстри.

Для людей літнього віку при бібліотеках створено клуби за інтересами, учасники яких збираються для спілкування та психологічного відновлення.

Двері бібліотечних закладів відкритті для кожного мешканця громади, тут завжди чекає тепло, турбота, теплий чай, смаколики,  а головне цікаві і сучасні книжки, які допоможуть стабілізуватися та віднайти сили у важкий для кожного українця час. 

Тож бібліотекарі впевнені, поки ЗСУ захищають Україну, вони тримають культурний рубіж.

Якщо є якісь запитання - можна зателефонувати у кожну з бібліотек Нерубайської громади. Інформація подана у табличці.

Нерубайська сільська бібліотека

Камінська Лариса Борисівна

с. Нерубайське, вул. Партизан

097-605-71-95

Холоднобалківська сільська бібліотека

Рожнатова Олеся Василівна

с. Холодна Балка, вул. Шкільна

097-29-39-505

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень