Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ НЕРУБАЙСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 09.12.2022 13:22
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

В зв’язку із необхідністю економії електричної енергії та обмеженням освітлення вулично-дорожньої мережі, житлових кварталів та об’єктів соціальної сфери нагадуємо про суворе дотримання п.п. 4.4 Розділу 4. (Обов’язки і права пішоходів) Правил дорожнього руху, а саме:

 

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

 

Якщо у людини в одязі є світлоповертаючий елемент, то можливість аварії зменшується у 6-8 разів. За несприятливих погодних умов у такому одязі, людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, в той час, як людину у темному одязі помітно лише на 25-50 метрів. Крім цього запроваджується відповідальність водіїв та пасажирів за порушення ними правил користування спеціальними жилетами із світлоповерта-льними елементами. Браслети виготовлені з м’якого пластику та помітні у світлі фар автомобіля з відстані до 400 м.  Носіння флайтера знижує ризик наїзду на пішохода, роллера чи велосипедиста. В цей час люди, особливо у темному одязі, майже не помітні на переході чи узбіччі і водії не встигають загальмувати.

Хотілося б підкреслити, що світловідбивач для пішохода – не просто атрибут особистої безпеки, але й лакмусовий папірець загальної культури, дисциплінованого, цивілізованого поводження на дорозі. Радимо батькам дітей у зимові дні одягати школярів у яскравий одяг, який здалека видно на дорозі, додаючи до нього декілька флікерів.

При русі в темний час доби по неосвітлених шляхах водій бачить тільки ту частину дороги, що освітлена фарами автомобіля. При цьому здатність очей до сприйняття світлових контрастів гірше, ніж при денному світлі. Особливо важко помітити на дорозі у вечірній та нічний час пішоходів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень