Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗНАЙОМТЕСЯ: РЕГБІЙНИЙ КЛУБ «НЕРУБАЙСЬКЕ»

Дата: 15.02.2024 14:00
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Цього місяця регбійний клуб із села Нерубайське Одеської області відзначає першу річницю із дня заснування. Про те, як створювався цей проект, в ексклюзивному інтерв’ю пресслужбі Федерації регбі Одеської області розповів регбіст, тренер, засновник клубу Олександр Цисс.

Фото без опису– Олександре, гадаю, буде правильним для початку привітати вас із першим днем народження регбійного клубу «Нерубайське». Розкажіть нашим читачам про те, як з’явилася ідея заснування цього регбійного проекту у Нерубайському, хто допоміг?
– Мені, як мешканцю Нерубайського, дуже хотілося, аби у нашій громаді розвивалося регбі. Тому після відкриття відділу молоді та спорту в управлінні освіти, культури, молоді, спорту та туризму Нерубайської сільської ради я звернувся до начальниці цього відділу Олени Вівсюк, розповів про свою ідею створення регбійної збірної Нерубайської громади. Дуже приємно, що Олена Іванівна підтримала мене. Я створив невеличкий проект, оформив його документально, презентував Нерубайському сільському голові Олегу Мишаглі, який підтримав мою ідею, після чого і почалася робота. Я здійснив набір дітей віком від восьми до одинадцяти років, це й були перші кроки нашого клубу. Приємно, що цей регбійний проект фінансується громадою, що дуже важливо у наші важкі часи. Користуючись нагодою, хотілося б подякувати за все наш депутатський корпус та особисто Олену Вівсюк і Олега Мишаглі.

Фото без опису– З чого починали? Що скажете про інфраструктуру?
– Починали ми з загальної фізичної підготовки – у холодний час ми працюємо у борцівському залі, а займатися власне регбі на поле повноцінно вийшли десь у квітні. Пам’ятаю, тоді нам дуже допомогла не лише наша громада, а й головний тренер збірної України з регбі-7 та одеського «КРЕДО-1963» Дмитро Федішин. Він підтримав нас регбійною формою і м’ячами, приїжджав до нас, ділився своїм досвідом. Окремо хотілося б подякувати і Федерацію регбі Одеської області, яка завжди на зв’язку, підтримує нас не лише морально, психологічно чи інформаційно, а й регулярно проводить фестивалі регбі, у яких ми брали участь у 2023 році.

Щодо інфраструктури, то, звичайно, під час повномасштабної війни важко будувати сучасні поля та підтримувати їх у належному стані. Але, як то кажуть, добре, що в нас є хоча б таке поле. Ми мріємо про таке велике поле, як на одеському стадіоні «Академія Спорту». Якби воно в нас було, то й діти б грали набагато більше, частіше та, звичайно, прогресували б швидше.

Фото без опису– Наскільки я знаю, регбійний клуб «Нерубайське» має ще одну назву, неофіційну – «Відчайдушні»…
– Так, спочатку ми думали, що клуб називатиметься саме так, але зважаючи на підтримку Нерубайської громади, безліч однодумців, вирішили, що будемо носити назву РК «Нерубайське». Окремо хотілося б подякувати за підтримку та допомогу батькам наших вихованців. Вони нас мотивують та стимулюють, відвідують буквально кожне тренування, спостерігають, вболівають, дехто приїжджав на фестивалі до Одеси та навіть на дебютний для нас чемпіонат України. Ну і також дякуємо пресслужбі Федерації регбі Одеської області за те, що висвітлюєте нашу діяльність та тішите яскравими світлинами з фестивалів регбі в Одесі.

Фото без опису– Як оціните дебют у чемпіонаті України?
– Дуже приємно, що наша команда вікової категорії «до 11 років» не лише брала участь у фестивалях регбі в Одесі, а й спробувала свої сили у чемпіонаті України. Потрапити до числа призерів одразу нам не вдалося, але головне у такому віці – дорогоцінна ігрова практика, досвід протистоянь із іншими командами. Для нас було важливо спробувати свої сили на всеукраїнській арені, а наші перемоги та титули ще попереду!

Фото без опису– Скільки зараз дітей та підлітків тренується у РК «Нерубайське»?
– Станом на 13 лютого цього року, у нас тренуються 27 регбістів і регбісток віком від восьми до чотирнадцяти років.

Фото без опису– Які плани на 2024 рік? Сподіваюся, ви братимете участь у чемпіонаті України?
– Так, звичайно, ми плануємо взяти участь у чемпіонатах України у двох вікових категоріях – «до 11 років» та «до 12 років».

Щодо інших планів, то мені б дуже хотілося продовжувати брати участь у фестивалях регбі в Одесі і, звичайно, у майбутньому, разом із колегами з Одеси, проводити своєрідні обласні змагання серед команд наймолодших вікових категорій. У нас в регіоні, окрім нашої, є команди цього віку у школах «Лідерс», «Анатра» та ОДЮСШ, а також КДЮСШ «Авангард». Може вийти повноцінний турнір! А ще хотілося б у майбутньому запрошувати гостей на регулярні змагання до Нерубайського. Втім, для цього потрібно поліпшувати інфраструктуру.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ
Світлини Вікторії ТРУБНІКОВОЇ та Дмитра ПРИХОДНОГО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень