Нерубайська громада
Одеська область, Одеський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПЛАТА ЄСВ ЗА ПРАЦЮЮЧОГО ПЕНСІОНЕРА

Дата: 25.04.2024 12:45
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

         Головне  управління  Пенсійного  фонду  України  в  Одеській  області  нагадує,  що сплата єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне   страхування   регулюється   Законом   України   від   08.07.2010         № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

         Згідно з абзацом другим п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464 роботодавці — підприємства, установи, організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, є платниками єдиного внеску.

         Платники єдиного внеску зобов'язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати і сплачувати єдиний внесок за застрахованих осіб (п.1 ч.2 cт. 6 Закону № 2464). Єдиний внесок нараховується роботодавцями на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат. До зазначених виплат застосовується ставка 22 %.

         Звільнення від сплати єдиного внеску або пільг щодо нарахування єдиного внеску на заробітну плату найманих працівників-пенсіонерів законодавством не передбачено.

         Крім того, якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої Законом  на місяць, за який отримано дохід,  єдиний соціальний внесок повинен  бути донарахований до мінімального (п.5 ст.8 Закону № 2464). Це є вимогою Закону і це забезпечує працівника одним місяцем страхового стажу.

         Бо якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжує працювати, їй проводиться перерахунок пенсії  з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після  призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

         Роботодавці! Будьте уважними! Не допускайте втрати страхового стажу ваших працівників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень